Schema

VÅREN 2021

Elisabet Tägtströms kurser.

Anmälan till elisabet@amhoj.se eller 070/585 09 65       

OBS! Detta är preliminära tider och priser. Mer info på väg...

Passen kommer även att sändas live till privata/ dolda grupper på FB. 

Måndagar 

16.15 - 17.45 MediYinyoga: Medicinsk Yoga + Yinyoga 12 ggr 

Tisdagar     

10.30 - 12.00 MediYinyoga 12 ggr 
16.45 - 18.15 MediYinyoga 12 ggr 
18.30 - 20.00 Amhojyoga 12 ggr

Onsdagar

Torsdagar

17.15 - 18.30 Amhojyoga 12 ggr 
19.00 - 20.30 Yin/MediYoga12 ggr (S) 

PRISER våren 2021

Start vecka 4, 25 januari  

Elisabets Amhoj/poweryoga, 12x90 min, 1750:- heltids pensionär/studerande/arbetslös 1500:-  

Mediyoga/medicinsk yoga i grupp, 12x90 min,  1750:- heltids- pensionär/studerande/arbetslös 1500:- 

Mediyoga/medicinsk yoga enskilt; 2 tillfällen, ca 3 tim. Egen träning under 6-7 veckor. Inkl. Eget utformat yogapass, 1600:-


  Om oss

  Allt detta händer på Amhoj, på Sturegatan 15 i Borlänge!

  Parkering: Det finns datumparkering utanför men håll då koll på hur du gör. Annars är det riktigt nära att parkera på den billiga stora Ovanbroparkeringen.

  YOGA: Vi kommer att öppna dörren en kvart innan yogapassen så att du kan gå in och lägga dig på din yogamatta. 

  Det här är vi som finns på Amhoj. Läs vidare om oss längre ner i texten

  Elisabet Tägtström, Yoga, Akupunktur, Massage, Stresshantering mm

  Gunilla Källström, Psykoterapi

  Fredrik Holmborg, Traumabehandling

  Kristina Alsegård, Mediyoga, Yin/Restorativeyoga

  Maj Gustavsson, Kundaliniyoga

  Ingrid Weilguni Larsson, Mindfulness, Coaching

  Andrea Nilsson, Yin/Restorativeyoga

  Emelie Steen, Ashtangayoga, Mediyoga för barn och ungdom

  Karin Lagerbäck, Personlig yoga/ pilatesträning

  Pia Georgsson, I-Flow och Somatics

  Margot Hinzdahl, Yin/Restorative yoga

  Elisabet Tägtström

  Vem är jag?
  Amhoj betyder Allt Mellan Himmel Och Jord och det kan vara en bra överskrift på en beskrivning av mig.
  Yrkesmässigt har jag provat på olika jobb men har utbildat mig inom vården först till sjuksköterska och sedan inom komplementära områden till akupunktör, massör, stressterapeut och yogalärare.

  I 18 år arbetade jag som sjuksköterska inom olika avdelningar; många år på medicinkliniken, framför allt på hjärtavdelning. Jag har också arbetat inom flera olika specialitéer; barn, hud, gynekologi, ögon och öron. Jag har helt enkelt lärt mig en del inom många olika områden. Men till slut så kändes skolmedicinens "tänk" för fyrkantigt – jag ville veta mer om andra synsätt ….

  Inledningen blev att jag studerade kinesisk medicin och akupunktur under tre år och upplevde en mycket omvälvande och fantastisk förändring i mitt sätt att se på människan. Helhetstänk med hälsan, kroppen och själen i samband med varandra!


  Det ledde vidare till allt fler utbildningar inom massage (fr.a taktilmassage som är en mjuk beröringsmassage med djup avslappning som mål), stresshantering och olika yogafomer - både mera fysiskt krävande och mycket lugna, stillsamma.
  Så nu delar jag min arbetstid mellan behandlingar, stresshantering, yoga som enskild terapi och ett flertal yogagrupper. Jag leder en kraftfull, dynamisk, svettig typ av yoga (Power/AmhojYoga) men även mycket lugna och meditativa former: MediYoga och Yinyoga. Ibland blir det även Röstyoga och Hormonyogapass. Jag tränar förstås själv gärna, både yoga, jogging och skidåkning mm.
  Många som söker min hjälp har besvär som t.ex. värk, oro, sömnlöshet, stress. Tillsammans försöker vi komma fram till den bästa behandlingen. Dels den behandling som jag kan göra men även det som du kan uppleva i yoga i grupp här på Amhoj. Eller kanske vill du ha privatträning och sedan göra din egen yoga  hemma. Du får redskapen men måste själv ta ansvaret och använda dem…

  Jag har även ett stort intresse av att måla tavlor och på mitt företag finns det ett rum som fungerar som galleri. Där har jag, men även andra, möjlighet att ha utställning och visa upp vår kreativitet. Härligt! Mitt intresse för färg och form använder jag också i mitt hem, i inredning och trädgård.
  Den tid som blir över tillbringar jag gärna med en bok – skönlitterär eller mer faktabetonad i ämnen som jag gillar; psykologi, filosofi, ”livsfrågor”…. Jag diskuterar gärna!

  Och så förstås min familj med två vuxna barn och min man – vad vore livet utan dem? Alla diskussioner runt grytorna när vi lagar mat tillsammans… Det ÄR livet.

  Välkommen att kontakta mig på 070/5850965 eller elisabet@amhoj.se. På FB hittar du också Amhoj Akupunktur och Yoga och mig som person.

  Gunilla Källström

  Socionom och leg psykoterapeut. Handledare och lärare i psykoterapi.
  Diplomerad symboldramaterapeut.
  Arbetar med individer, par och familjer.
  Kontakt: gunilla.kallstrom@hotmail.com

  Fredrik Holmborg 

  EMDR Traumabehandling

  Jag blev färdig läkare 1989 och har arbetat som barnpsykiatriker sedan 2002. Parallellt med min läkartjänst har jag utbildat mig till certifierad EMDR-terapeut, steg 1 psykodynamisk psykoterapeut, certifierad inom Rosenterapeut och gått utbildning i klinisk hypnos. Det jag erbjuder är traumabehandlingar där EMDR, klinisk hypnos och samtalsterapi kan kombineras. Vidare kan föräldrastöd, familjeterapi, krissamtal och neuropsykiatriska bedömningar erbjudas.

  Traumabehandling kan delas upp i stabilisering, resursstärkning och bearbetning, och fungerar väl på barn, ungdomar och vuxna. EMDR (Eye Movement Desenssitization and Reprocessing) är en evidensbaserad traumametod som kan ha snabbare effekt än liknande metoder. Man använder ögonrörelser, som liknar drömsömnens ögonrörelser, och följer en manual där tankar, känslor och kroppskänslor gås igenom. EMDR är ett sätt att lyfta upp och behandla traumatiska händelser som olyckor, dödsfall, övergrepp, men även långvariga missförhållanden som en dålig uppväxt. Även depressioner, fobier, tvång, missbruk och smärta kan behandlas. Psykoterapeutiska samtal och klinisk hypnos kan användas tillsammans med EMDR, men även som självständiga terapiformer.

  Det jag har skissat ovan är de metoder jag använder. Det som är viktigt för mig är att dessa metoder och mitt förhållningssätt kan ge mig en helhetsbild, där fysiska, psykiska, sociala och existentiella dimensioner blir synliga och jag kan därigenom hjälpa dem som söker mig.

   E-post:  info@fredrikholmborg-emdr.org   Mobil: 073-060 32 98,
  Hemsida: fredrikholmborg-emdr.org

  Kristina Alsegård

  Jag är utbildad leg arbetsterpeut och har arbetat inom sjukvården. Under många år var jag även verksam som massör och zonterapeut. Vem vet, kanske är det dags igen?

  För mig är yogan precis vad ordet betyder, en "förening" - att förena sinnet och kroppen. Tex att medvetet andas på ett för kroppen välgörande sätt. Att sträva efter att göra gott och vara i det som är.

  Jag guidar i MediYoga/Medicinsk yoga samt yinyoga och Restorativeyoga här på Amhoj. Det kommer att bli mycket andning, mjuka övningar och möjlighet att hinna ikapp och möta dig själv.

  Välkommen att kontakta mig på 070/6878918 eller k.alsegard@hotmail.com

  Maj Gustavsson

  Kundaliniyoga i Studieförbundet Vuxenskolans regi.
  Yogan hjälper dig att vara i kontakt med kroppen. Regelbunden träning ger ökad kroppsmedvetenhet och bättre hållning. Rörelserna gör att du får fart på cirkulationen, stretchövningar mjukar upp och gör dig mer flexibel. Uthållighetsövningar och ett mentalt fokus stärker nervsystemet. Andningsövningar ger lugn och ro men också energi. Meditation skapar inre lugn.

  Kontakt via Studieförbundet Vuxenskolan

  Ingrid Weilguni Larsson, Våga leva!

  Jag är diplomerad mindfulnessintruktör (sedan 2016) och diplomerad professionell coach (sedan 2018).

  Som coach tar jag emot både privat- och företagskunder som behöver hjälp med att hitta en väg framåt. Du kanske sitter fast i gamla mönster, vill förändra något i ditt liv, men vet inte vad, eller hur du ska gå tillväga. Som coach har jag inte svaren (det är du själv som är experten i ditt liv), men jag kan genom samtalsmetodik och olika verktyg hjälpa dig att hitta dem! Coaching visar dig en väg framåt!

  Mindfulness kom jag själv i kontakt med vid en smärtproblematik. Jag upptäckte vilket fantastiskt redskap mindfulnessträningen var för mig. Det gav mersmak och jag gick en längre kurs, för att sedan utbilda mig till instruktör. Mindfulness är en kraftfull metod för att fylla på med energi och läkande stillhet. Det ger dig som utövare verktyg att hantera en ofta stressfylld vardag. Under kurserna varvas övningar såsom olika former av andningsteknik, meditationer och mindful-yoga.

  Hör gärna av dig till mig för mer information, för att boka coachingsessioner eller anmäla dig till en kurs i mindfulness. 

  Du träffar mig på Amhoj på torsdagar (se schema). 

  Jag ser fram emot att träffa dig!

  E-post: info@vaga-leva.com Mobil: 070 – 644 21 25, FB: vagalevacoaching

  Andrea Nilsson, Soulroom

  Soulroom dvs jag Andrea Nilsson, hyr in sig på Amhoj och erbjuder lite olika saker inom utveckling & läkning. 

  Jag är utbildad Beteendevetare med magister i Psykologi. Samt socionom. Har flera års arbete med människor i kris & trauma. Jag har även en treårig utbildning i kroppsterapi. Samt gått olika utbildningar inom Yoga (för Magdalena Mecweld & Mats Nielsen). Vidareutbildat mig inom alternativa behandlingar & andliga kurser. Allt det för att få kunskap för ett holistiskt sätt att läka sinne, själ & kropp.

  Shiatsu massage: 30 minuter 500 kronor

  Healing: 75 minuter, 1000 kronor

  Access Bars behandling: 1000 kronor (60-75 minuter)

  Tarot läggning: En läggning (ett tema) 300 kronor

  Samtal / Vägledning: 
  1000 kronor, 60 minuter

  Yinyoga & Restorative Yoga

  Yogapassen håller fokus på att bidra med djup avslappning, läkning, stressreducering och kommer hjälpa dig att komma i kontakt med dig själv och din kropp. Du behöver inga förkunskaper och det kan vara första gången du provar yoga. Du är varmt välkommen oavsett dina kunskaper inom detta och det är du som känner din kropp bäst. De yogaklasser jag kommer att skapa har sin grund i yinyogan och restorative yoga, det vill säga en lugn yogaform. Jag önskar att mina yoga klasser ska vara ett tryggt och lugnt forum för dig att komma till för att fylla på med energi, öka rörligheten i kroppen, landa, få återhämtning, få känna och påbörja läkning. Ju mer du kan komma i kontakt och läka desto mer fri blir du i och med din kropp.

  Mer info finns på 
  Facebook (Soulroom) / Hemsida (www.soulroom.se) /  Instagram (soulroom.se)


  Friskvård: Ni får alltid kvitto på mina klasser & events och om ni har friskvårspengar via erat arbete kan ni lämna in kvitto för yogan och då får friskvårdspengar för den. Betalning: Swish, nummer: 123 144 88 85. Du kan även få en faktura. Första gången du deltar kommer jag behöva uppgifter för bokföringens skull. (Namn, Adress, Postnummer, Stad, Telefonnummer, Mailadress & personnummer). Anmälan: Det lättaste är att du skickar ett sms till 073-968 80 40. Du kan skriva på Soulrooms facebooksida och det är bra att du får en bekräftelse av mig.

  E-post; andrea.nilsson@gmail.com, Mobil: 073-968 80 40

  Facebook: Soulroom, Instagram: soulroom.se, Hemsida: www.soulroom.se

  Välkommen!

  Emelie Steen

  Ashtangayoga, Mediyoga för barn och ungdom

  Jag är en mångsysslande livskonstnär och yogini. Jag arbetar som yogalärare och är även verksam lärare i grundskolans tidigare år samt ridlärare runt om i landet. Jag låter mig inspireras och hämtar kraft i naturen men även musiken är en viktig del i mitt liv då jag både spelar och sjunger.

  Jag har medvetet drivit ett projekt för att föra yoga och stillhet in i den traditionella skolan som ett redskap för gynnsam utveckling, och i samband med detta gjort en studie för att undersöka stress som fenomen i grundskolan. Jag är skaparen av metodiken "Balans för alla" som har sitt syfte att vägleda till bättre och mer hållbar hälsa i samhälle och skola. I mitt arbete finns alltid yoga och medvetenhet med som viktiga byggstenar.

  Jag verkar också som inspiratör. Jag skriver om yoga, meditation, hälsa och personlig utveckling och i samma ämnen håller jag också föreläsningar och utbildningar runt om i landet. Jag känner mig uppskattad som lärare där jag i min bredd lyckas förena livet mellan djur, natur och människa.

  Utbildning: Satyananda yogalärare, MediYoga lärare, MediYoga lärare för barn och ungdom med terapeutisk inriktning, MediYoga Hormonbalans, Vinyasa yoga, lärare i grundskolans tidigare år, flertalet pedagogiska utbildningar, ridlärare, medicin samt Magisterexamen i Pedagogiskt arbete.

  På Amhoj erbjuder jag Ashtangayoga på torsdagar samt MediYoga för barn och ungdom med terapeutisk inriktning (förälder ska vara med) på söndagar.

  Facebook: https://www.facebook.com/Emelie-Steen-Yoga-och-Utbildning-290435101036566/

  E-post: emeliesteen@yahoo.se, https://emeliesteen.wordpress.com

  Karin Lagerbäck

  KL Hälsokonsult

  Jag har flerårig erfarenhet inom sjukvården med rehabilitering och arbete med friskvård. I mitt företag KL Hälsokonsult bedriver jag verksamhet med yoga och pilates. Pilates och yoga har jag utövat själv i många år och har undervisat i detta sedan 2004.

  Personlig träning/ rehab/ workshops

  Från våren 2019 erbjuder jag främst personlig träning i yoga eller pilates, workshops och drop in pass. Med personlig träning får du ett personligt yoga- eller pilatesprogram anpassat utifrån dina behov eller det du vill träna för.  Med min rehabkompetens kan jag erbjuda anpassade program för dig som behöver specifik rehabträning efter exempelvis skada eller återhämtning efter stress/utmattning och för dig som är gravid eller efter graviditet.

  Jag erbjuder även yoga eller pilates för slutna grupper såsom företag, föreningar och vänner som vill göra en aktivitet tillsammans.

  Yoga

  Jag kan erbjuda yogaklasser i ISHTA-yoga, vinyasayoga, yinyoga och restorative yoga samt yoga under/efter graviditet. Sedan 2011 har jag 200 h yogalärarlicens i power/vinyasayoga, sedan 2013 200 h yogalärarutbildning i ISHTA. Jag har sedan vidareutbildat mig inom yin- och restorative yoga.

  Pilates

  Pilates är en fantastisk träningsform då det ger träning för hela kroppen. Det är träning för hela kroppen med fokus på mag- och ryggmuskulatur. Pilates ger också träning för små mag- och ryggmuskler som vi ofta glömmer att använda.  Jag har internationell licens som STOTT Pilates instruktör på matta sedan 2008.

  Vill du veta mer eller börja träna? Kontakta mig via e-post: klhalsokonsult@hotmail.com eller tel. 070-560-22 45. Information hittar du också på Facebook; www.facebook.com/klhalsokonsult.

  Pia Georgsson

  I-Flow och Somatics 

  Min yogaresa är en sprakande färgpalett som tagit form genom livets vackraste blommor såväl som  törnar, samt de utbildningar och lärare som inspirerat mig genom åren. 2001 började jag att undervisa och idag har jag ett holistiskt förhållningssätt till hur yoga och rörelse kan bidra till välmående. Yin, Hatha, Mindfulness, EFT, Vinyasa, Martial Arts och Somatics är en del av de områden jag förankrat mig inom. För mig är också den vetenskapliga forskning som vi idag har tillgång till inom neurovetenskap och anatomi, ett viktigt komplement till en funktionell yogapraktik. I min undervisning integrerar jag även mina kunskaper inom psykologi och myofascia, och hjärtat slår lite extra för att delge verktyg för att minska smärta, öka funktionell rörlighet och finna en innerlig styrka. Bland det bästa som finns är när jag ser individen finna en genuin tilltro till sig själv och sin kropp, särskilt efter trauma eller långvarig stress och sjukdom. Yoga för mig är något att möta med nyfikenhet, ödmjukhet och en hyllning till vår fantastiska kropp som tar oss genom livet. Jag håller återkommande workshops och retreat och nu ser jag fram emot att möta Dig på Onsdag kvällar där jag undervisar i Somatics samt I-Flow (Integrerad Flow). Mer om mig och min undervisning finner du på www.healingwavesyoga.com samt https://www.facebook.com/withpiageorgsson/

  För mer information om klasserna jag erbjuder på Amhoj, tag gärna kontakt med mig via någon av länkarna ovan.

  Margot Hinzdahl

  Yin- och Restorativeyoga 

  Det vore en stor ära för mig att få guida dig med mycket närvaro, värme och kärlek genom vårens yin- och restorativeklasser. Där kommer vi att låta både kroppen och sinnet få en chans till återhämtning och vila genom att släppa på all prestation och alla krav under lugna och stillsamma yogapass på onsdagar kl 17.00. Under dessa stunder kommer du också att få öva din medvetna närvaro, eftersom jag även är mindfulnessinstruktör. Min intention med dessa onsdagsklasser är att du ska få ett tillfälle till att bara vara och ladda om dina batterier. Inga förkunskaper behövs. Alla är hjärtligt välkomna! 

  I mitt egna företag, Hinzdahls harmoni AB, erbjuder jag yoga, stresshantering (enskilt eller i grupp), föreläsningar, samtal, workshops, kurser och utbildningar. Jag är utbildad instruktör i yinyoga, restorativeyoga, mediyoga, gravidyoga, stress- och utbrändhetsyoga, paryoga, tonårsyoga, mamma-bebisyoga, migränyoga och mindfulness. Har även egen erfarenhet från utmattningssyndrom. I grund och botten är jag civilekonom med en master i strategic marketing management från Uppsala Universitet. Till sommaren är jag färdigutbildad stress- och avspänningspedagog med kognitiv inriktning. Under våren kommer jag även att erbjuda workshops och stresshanteringsamtal på Amhoj. 

  Jag ser fram emot att träffa dig och höra från dig. Har du några frågor? Önskar du boka en plats till onsdagens yin/restorativekurs? Vill du boka en tid för samtal eller få hjälp med din stresshantering? Tveka inte att höra av dig till mig. 

  Allra säkrast når du mig via mail: margot@hinzdahlsharmoni.se. eller skriva ett sms till: 070 621 09 88.  

  Allt gott så länge! //Margot